Frankenstein
een absurde muzikale komedie van Hugo Matthijsen
REGIE

De regie van "Frankenstein ... of Smrntwsk alleen!" is in handen van Patrick Bernauw. Deze in Erembodegem geboren en getogen auteur-regisseur-acteur is vooal bekend van zijn jeugdboeken, die vertaald werden in het Frans, Duits, Pools en binnenkort ook het Italiaans. Hij werkt eveneens voor de radio (Stamgasten) en schrijft scenario's voor VTM (o.a Wittekerke) en VRT (Alle Maten, Sedes & Belli,...). De jongste jaren is hij vooral in het theater actief geweest, onder meer met zijn eigen muziektheatergezelschap Co. de Ballade. Patrick regisseert met Frankenstein zijn eerste stuk op Erembodegemse bodem.

MUZIEK

Patricks broer Fernand bewerkte de muziek van Jan Leyers en voert ze ook uit. Fernand was onder meer actief bij de destijds nogal bekende popgroep Pitti Polack, is zowat de vaste producer van de Herdersemse levende legende Antoon en maakte voor Co. De Ballade o.a. de muziek van Het Ware Verhaal van Calamity Jane, het 'schoolfeestje' Het Infernaat en de nieuwe productie De Duistere Middeleeuwen, die in april op de planken zal gebracht worden door JETIE, het jongerentoneel van Tijl & Nele.

De muziek wordt verzorgd door Fernand Bernauw, Ellick Geeroms en Robin Geeroms

VERHAAL

Victor Frankenstein, een verarmde dokter in de kunstgeschiedenis, reist naar het Slavische Smrntwsk, waar hij een kasteel heeft gerfd. Smrntwsk blijkt een achterlijk gehucht te zijn, waar afgezien van de Jaarlijkse Week van de Middenstand niks te beleven valt. Het kasteel is nauwelijks meer dan een oncomfortabele rune. Geld om dit kasteel grondig te verbouwen en te saneren is er niet, maar gelukkig vindt Frankensteins knecht Kneut in de archieven van het kasteel een wetenschappelijk werkje van Frankensteins overgrootoom, met de veelzeggende titel: 'Hoe maak ik een Fatsoenlijk en Hardwerkend Mens'.

een deel uit de affiche van 'Frankenstein'

Hugo Matthysen, bekend van onder meer radio (Het Leugenpaleis), televisie (Kulderzipken, Het Peulengaleis,...), Humo en diverse rock'n'roll explosions geeft de Frankenstein mythe een onverwachte wending in deze compleet absurde komedie, die sinds haar creatie einde jaren tachtig een succesvolle carrire meekreeg. Jan Leyers, eveneens bekend van onder meer radio, televisie en de popgroep Soulsister, componeerde speciaal voor deze productie de muziek.

ROLBEZETTING

Znjerp Herman Van Overwaelle
Raisa Krista Coppens
Tvatisav Geert Swerts
Irma Veerle Remy
Karamazow's Veerle Van Hoorde
Elke Van Der Heyden
Isabelle Thomas
Ilse Remy
Ilona Magda Kindermans
Dr. Frankenstein Erik De Meester
Kneut Sven Debruyn
Mon Jan Van Mulders